Skip to main content
Tepcomp Group

TIEDOTE LIIKETOIMINTAKAUPASTA – TEPCOMP JA CONTROLLED

By 12.7.2022No Comments

Teknologiakonserni DA-Group on ostanut liiketoimintakauppana toukokuussa allekirjoitetulla sopimuksella Tepcomp Oy:ltä heidän LED-tuoteliiketoiminnan. DA-Groupin tytäryhtiö Controlled Oy on LED-liiketoiminnan omistaja ja liiketoiminnan harjoittaja.

Kaupan kohde on Tepcompin LED-valaisimien komponentit. Tepcomp Group on johtava suomalainen teollisuuden elektroniikan sopimusvalmistaja keskittyen terveysteknologiaan ja teollisuuselektroniikkaan. Strateginen päätös oli luopua LED-valaistuskomponenttien tuotetarjonnasta ja -kehityksestä mahdollistaen Tepcomp Groupin ydinliiketoiminnan kehittämisen voimakkaammin EMS-toimijana.

Controlled Oy:n emoyhtiö on DA-Group, jonka vahvuudet ovat edistyneen teknologian ja vaativan elektroniikan ratkaisut. Liiketoimintakaupan tavoitteena on entistä vahvempi mahdollisuus LED-tuotteiden kehitykseen DA-Group -konsernin voimin sekä tarjota asiakkaille jatkossakin innovatiivisia tuotteita vaativiin ympäristöihin ja käyttötarpeisiin. DA-Groupilla on yli neljännesvuosisadan osaaminen suunnittelussa ja tuotekehityksessä sekä valmistuksessa, myös puolustus- ja avaruussektoreilla.

LED-tuotteiden pitkäjänteinen tuotekehitys varmistetaan kaupan myötä konsernin palvelukseen siirtyvän Tepcompin tuotekehitystiimin avulla. Valmistustekninen tuotanto vahvistetaan Tepcompin ja Controlledin jo pitkään jatkuneella yhteistyöllä. Tepcomp jatkaa edelleen tuotteiden valmistajana. Tuotteiden laatu, takuu ja palvelut ylläpidetään nykyisten sopimusten mukaisesti.

LED-tuoteliiketoimintaan kuuluvat kolme tuoteperhettä: PowerPAQ teholähteet, ActivePAQ LED-moduulit ja PassivePAQ LED-moduulit.

Tepcompin toimitusjohtaja Kaapo Liede kertoo yhtiön sopimusvalmistuksen tilauskannan kasvaneen huomattavasti viimeisen vuoden aikana ja yhtiön johdon tehneen strategisen päätöksen irtautua omien tuotteiden kehittämisestä, keskittyäkseen yrityksen kasvavaan ydinliiketoimintaan. Tällä päätöksellä varmistetaan, että tuotteet ja asiakkaat saavat parhaan mahdollisen tuen pitkälle tulevaisuuteen. ”Olen tyytyväinen, että tämä kauppa turvaa myös erittäin ammattitaitoisen tuotekehitystiimimme ja heidän osaamisensa jatkuvuuden. Näen tämän win-win kauppana, jossa Tepcompin nykyiset ja tulevaisuudessa Controlled Oy:n uudet asiakkaat, tuotekehitystiimi, ja DA-Group ovat kaikki voittajia”, toteaa Kaapo Liede.

DA-Groupin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi katsoo tulevaisuuteen luottavaisena liiketoimintakaupan hyödyistä LED-tuotteiden asiakkaille sekä konsernille. ”Liiketoimintakaupan tavoitteena on kasvattaa konsernin LED-tuotteisiin sekä teholähteisiin liittyvää teknologia-, tuote- ja markkinaosaamista sekä samalla vahvistaa konsernin tuotekehitysosaamista ja resursseja,” sanoo Kotiniemi.

Lisätietoja:

DA-Group
Sami Kotiniemi, CEO
sami.kotiniemi@da-group.fi
+358 29 080 0922

Tepcomp Group
Kaapo Liede, CEO
kaapo.liede@tepcomp.com
+358 40 849 0744

DA-Group suunnittelee ja valmistaa vaativia huipputeknologian ja elektroniikan kokonaisratkaisuja asiakkaiden sovelluksiin suorituskyvyn ja liiketoiminnan edistämiseksi. Palvelemme teollisuusyrityksiä sekä puolustus- ja avaruusteollisuuden organisaatioita. Erikoisosaamistamme ovat sulautetut järjestelmät, elektroniikka ja mekaniikka, simulaatiot sekä RF- ja mikroaaltoteknologiat. Hallitsemme tuotteet tuotekehityksestä ja testauksesta valmistukseen ja elinkaaripalveluihin. Vuonna 1995 perustettu yhtiö työllistää yli 140 ammattilaista. Päätoimipaikka on Forssassa sekä toimipisteet Helsingissä, Tampereella, Kaarinassa ja Oulussa. www.da-group.fi

Tepcomp Group on johtava suomalainen teollisuuden sopimusvalmistaja, joka on toiminut vuodesta 1985. Elektroniikan sopimusvalmistajana olemme keskittyneet terveysteknologiaan ja teollisuuselektroniikkaan. Tepcomp Group – Teollisuuden sopimusvalmistaja, EMS, LED-elektroniikka

Ota yhteyttä!