Skip to main content
Tepcomp Group

Tepcomp ansvarar för tillverkningen av den nya COVID-19-analysatorn

By 18.2.2021februari 22nd, 2021No Comments

Tepcomp ansvarar för tillverkningen av den nya COVID-19-analysatorn

Det finska företaget Deep Sensing Algorithms Oy (DSA) har utvecklat en unik DSA BreathPass ™ -enhet för testning av COVID-19. Det handhållna analysinstrumentet upptäcker Covid-19-viruset i utandningsluften och diagnosen är klar på några sekunder.

Hösten 2020 tecknade Tepcomp ett samarbetsavtal med DSA och kommer att ansvara för tillverkningen av utrustningen. Tillverkning av vårdutrustning är Tepcomps kärnkompetens och företaget har ISO 13485-certifikat, som krävs för tillverkning av medicintekniska produkter.

”Tepcomp har många decenniers erfarenhet och ett gott rykte inom utrustning för vård. Tillverkningen av BreathPass -enheten har krävande arbetssteg och känslig teknik, men vi har fullt förtroende för Tepcomps expertis och efterlevnad av strikta kvalitetskrav, säger Pekka Rissanen, VD för DSA.

Kontakta oss!